Hamshahri corpus document

DOC ID : H-780215-44538S15

Date of Document: 1999-05-05

بالابودن پرولاكتين سئوال من در مورد بالابودن پرولاكتين است. از سال 72 تحت نظر پزشك متخصص غدد هستم، پزشك معالج قرص BROMOCRIPTIN برايم تجويز كردند و در اواخر سال 75 بعدازانجام MRI گفتند كه براي سالها بايد اين قرص را مصرف كنم. به محض قطع نمودن قرص، درصد پرولاكتين بالا مي رود و مجددا بايد مصرف دارو را آغاز نمايم. سوءال من اين است: - 1 با توجه به اينكه در حدود پنج سال است كه اين مشكل را دارم و بوسيله قرص تجويزشده قابل كنترل است، آيا اين بيماري خطر جدي؟ دارد - 2 آيا علت بالابودن پرولاكتين تومور مغزي و هيپوفيز است و درماني به جز مصرف اين قرص دارد يا؟ خير - 3 آيا اين مساله تاثيري در باردارشدن دارد يا؟ خير - 4 آيا مصرف اين قرص براي مدت طولاني مشكلي بوجود نخواهد ؟ آورد مشكل شما هيپرپرولاكتينمي Hyperprolactinemia است. هورمون پرولاكتين كه از هيپوفيز ترشح مي شود. گاهي وجود آدمونهاي بسيار كوچك كه اندازه اي كوچكتر از عدس و ماش دارند (و نه تومور مغزي ) در داخل غده هيپوفيز كه حتي با دقيق ترين وسايل پرتونگاري هم قابل تشخيص نيستند، باعث مي شوند كه مقدار پرولاكتين سرم بالا رود و ترشح شير از سينه ها زياد شود و روي تخمك گذاري و حاملگي تاثير بگذارد. خوشبختانه با دارو و تحت مداواي پزشك قابل كنترل است. اما جواب سئوالات شما: - 1 خير خطر جدي شما را تهديد نمي كند. 3 2 و- اگر با مصرف بروموكريپتين Bromocriptin كنترل شود نياز به هيچ اقدام درماني ديگري ندارد اگر اندازه آدنوم بزرگ باشد بطوريكه در MRI قابل كنترل باشد و عوارض نازايي ايجاد كرده باشد، ممكن است عمل جراحي هيپوفيز لازم باشد. اخيرا روش درماني جديدي در ژاپن ابداع شده كه با ليزراين آدنومهاي كوچك را از بين مي برند بدون اينكه نيازي به جراحي باشد. - 4 مصرف طولاني اين قرص به مدت طولاني مشكل جدي بوجود نمي آورد. دكتر احمد هوشمند